volg de bouw paviljoen degrotesniep

Nieuws

Nieuws

Fietsroute langs Oude Rijn en Meije

Lengte 43.12 KM
 
Thema Historisch, Landelijk, Lekker
 
Kcal 902
 
Fiets 3 Uur 0 Min
E-bike 2 Uur 24 Min

Woerden, Haarzuilens, Breukelen, Woerdense Verlaat

Woerden is al ontstaan in de Romeinse tijd. Er zijn een aantal Romeinse schepen gevonden. Op een replica daarvan kun je een rondvaart maken. In de 12e eeuw werd Woerden door de bisschop van Utrecht versterkt met grachten en wallen, als verdediging tegen de graaf van Holland die zijn grondgebied graag wilde uitbreiden. In de 14e eeuw kreeg Woerden stadsrechten. In de 15e eeuw begon de bouw van kasteel Woerden, in de 16e eeuw werd het stadhuis gebouwd en in de 18e eeuw stellingmolen De Windhond. Al deze gebouwen zijn er nog steeds. Hoe mooi kasteel Woerden ook mag zijn, kasteel de Haar in Haarzuilens is nog net een tikkeltje imposanter. Hoewel het uiterlijk doet denken aan de Middeleeuwen is hier sprake van een kasteel dat gebouwd is door de bekende architect Pierre Cuypers in de 19e eeuw. Er was al een kasteel De Haar waarvan het oudste deel stamde uit de 14e eeuw, maar door aanvallen en verwoesting, de tornado van 1674 en helaas ook door verwaarlozing kwam dat tot verval. Cuypers liet alles afbreken op de kerk na, en bouwde het nieuwe kasteel twee kilometer verderop. In opdracht van Etienne van Zuylen van Nyevelt van de Haar en zijn vrouw Helene de Rothschild werd er een prachtig kasteel neergezet, voorzien van de modernste technische snufjes als elektrisch licht en centrale verwarming. De wijk Brooklyn in New York is vernoemd naar Breukelen. Langs de Vecht (niet opgenomen in deze route) staan prachtige buitenplaatsen, waaronder Boom en Bosch, het huidige gemeentehuis. Het was vroeger eigendom van de zoon van Michiel de Ruyter. Woerdense Verlaat is een klein dorpje met een kerk, een school en een cafe. Even buiten het dorp staat de Westveense molen. Ook is het dorpje bekend bij wandelaars door het Marskramerspad, onderdeel van de Europese Wandelroute E11.

Lees meer over andere afstapplaatsen, em de fietsroute > https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-langs-oude-rijn-en-meije/

Adopteer een koe!

PAdopteer een koe is een programma van stichting koevoet. Door het adopteren van een koe komen boeren en burgers in contact met elkaar. De boerderijen die bij Adopteer een koe zijn aangesloten hebben een duurzame bedrijfsvoering en staan open voor burgers op hun erf. Zij vertellen graag over hun bedrijf, hun dieren en hun prodcuten. Het boeren bedrijf waar de Grote Sniep onder gevestigd is , is ook zo'n boerderij. Daar kun je dus ook een koe adopteren! Voor burgers betekent dit vaak het ontdekken van hoe leuk en leerzaam een boerderij kan zijn en hoe waardevol het kan zijn om kinderen in aanraking met dieren te brengen. Zo leren zij ook waar vlees en zuivel vandaan komt!

 

Door een koe te adopteren draag je bij aan het dierwelzijn en krijg je meer begrip voor wat er in de veehouderij allemaal komt kijken. U betaald slechts €50 per jaar en je kunt je koe komen bezoeken op de open dag van de boerderij!.

 .

 .

 

Geef u snel op want VOL=VOL

 

Om u op te geven kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.