Natuurgebied en biologisch melkveebedrijf Samsom ’t Spant en De Grote Sniep

Bij De Grote Sniep staat het beleven van het landschap en de natuur centraal. Het natuurgebied – dat circa 16 hectare beslaat - is in 2014 ingericht en maakt deel uit van het biologische melkveebedrijf van de familie Samsom en is gevestigd aan de Gagelweg 1 in Wilnis. Er wordt agrarisch natuurbeheer toegepast. Zo zijn er op het terrein natuurvriendelijke oevers, veenhekken en een eco-sluis.

Het bedrijf heeft 110 melkkoeien en 80 stuks jongvee( kalveren en pinken) die zomers lekker de wei in gaan. Naast de koeien zijn er kippen, poezen en een hond aanwezig. De koeien van dit bedrijf kunnen geadopteerd worden www.adopteereenkoe.nl.
Via het project ‘Boerderij in de kijker’ worden er schoolklassen ontvangen om het leven op de boerderij te leren kennen en te zien waar melk natuurlijk gemaakt wordt.

Het natuurgebied en het paviljoen is door en vanuit een gezamenlijke passie tot stand gekomen.
Joost, Liesbeth en Jolanda zijn dankbaar voor de inzet en de betrokkenheid van alle teamleden. Zij danken Peter Lauffer - vanwege zijn onvoorwaardelijke en belangeloze inzet - in het bijzonder. De eigenaren en initiatiefnemers en overige medewerkers stellen zich aan je voor:

 

image5

- Joost, eigenaar en initiatiefnemer -

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben Joost Samsom, 51 jaar en geboren en opgegroeid op de boerderij. Vinkeveen was mijn eerste woonplaats en later werd dat Gagelweg 1 in Wilnis. Hier woon en werk ik nu met mijn vrouw Liesbeth, zonen Simon en Robert-Jan en dochters Roos-Anne en Marlies.
Hoewel ik altijd al graag op de boerderij meehielp, heb ik eerst een opleiding voor timmerman gedaan en enkele jaren in de bouw gewerkt om daarna als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan. In 1986 ben ik samen met mijn ouders gaan werken op de boerderij. Sinds 1991 zet ik samen met Liesbeth het bedrijf voort. In 2001 zijn wij omgeschakeld naar een biologische bedrijfsvoering.
Melkkoeien vind ik de mooiste dieren die er zijn en ik beschouw het als een voorrecht om te kunnen werken in deze mooie omgeving. Ik houd mij ook graag bezig met techniek en ontwikkeling. Dit kan ik volop toepassen op en rond de boerderij en het paviljoen. Ook ten behoeve van natuur, milieu en landschap heb ik meerdere projecten opgepakt. Om mijn passie en voorliefde te kunnen delen met anderen, kwam het idee van een paviljoen met uitkijktoren tot stand. Zo kunnen bezoekers meegenieten en letterlijk en figuurlijk proeven van deze bijzondere plek in Het Groene Hart.

 

image5

- Liesbeth, eigenaresse, initiatiefneemster, gastvrouw -

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Liesbeth Samsom en ik ben getrouwd met Joost. We hebben samen 4 prachtige kinderen. Ik ben geboren, getogen en getrouwd in Kockengen. In 1989 ben ik naar de boerderij verhuisd om daar samen met Joost en zijn ouders de boerderij te gaan runnen. Vanaf 1991 houden wij samen boerderij ’t Spant draaiende.

Mijn passie is het zorgen voor de medemens. Dit vertaal ik door o.a. te helpen in het hospice in Wilnis. Ons huismotto is ‘kom maar langs, de deur staat altijd open en als je wilt, schuif maar aan’.
Het werken bij De Grote Sniep is een uitbreiding van ons biologisch melkveebedrijf en sluit voor mij aan bij mijn passie zorgen voor mensen. Onze zoon Simon werkt nu ook mee op de boerderij en zo kwam er voor mij ook daadwerkelijk ruimte voor een nieuwe uitdaging. Ik ben dankbaar dat ik gasten de ervaring van het biologische eten gecombineerd met het optimaal beleven van de natuur, mag aanbieden.

 

image5

- Marlies, dochter van de initiatiefnemers/ eigenaren, kok en gastvrouw -

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben Marlies Samsom. Ik ben 17 jaar en dochter van Joost en Liesbeth.
Momenteel volg ik de opleiding ‘Mode Maat Kleding’ in Amsterdam. Ik zit in het derde jaar. Bakken is mijn passie. Dit in combinatie met mijn voorliefde voor de natuur maakt dat er regelmatig heerlijke natuurlijke taarten en toetjes op tafel staan. Ik werk bij De Grote Sniep omdat daar mijn twee passies samenkomen.
Natuurlijk eten, beleven en ontmoeten staan voor mij voor het biologische eten wat wij maken en serveren, in een prachtig paviljoen met ongekend uitzicht en beleving waar mensen elkaar ontmoeten.

 

 

 

 

image5

- Tjeerd, bediening -


Mijn naam is Tjeerd van Dijk, 62 jaar jong en geboren in Indonesië. In 1956 ben ik naar Nederland gekomen. In 2012 ben ik met vervroegd pensioen gegaan, na een 40 jarig dienstverband bij de post. Mijn passie is reizen. Ongeveer vier maanden per jaar reis ik door Azië. De Grote Sniep is voor mij een nieuwe uitdaging die ik met plezier aanga. De weidsheid van de polder trekt mij het meeste. Het uitzicht vanaf de toren is geweldig.

 

image5

- Peter, adviseur en kok -


Ik ben Peter Lauffer en mijn roots liggen in de horeca wereld. Ik heb dan ook een rugzak vol ervaring en ben vereerd dat ik als adviseur voor De Grote Sniep gevraagd ben. Naast mijn fulltime baan, zal ik als adviseur en later als kok bij het paviljoen werkzaam zijn. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en ik ben blij dat ik weer werk mag doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

 

We hebben misschien onze eigen meningen, maar waarom zouden die in de weg staan om elkaar van hart tot hart te ontmoeten?

Mohandas Gandhi