Samsom

Samsom

Natuurlijk schilderen 

Afgelopen woensdag 9 augustus 2018 werd er bij ons in de polder een workshop 'natuurlijk schilderen' gehouden. Deze wordt gegeven door beeldend kunstenaar Edith Snoek. Ze verzorgt workshops schilderen. Dit wordt alleen niet gedaan met normale verf, maar met verf op basis van ei. De verf wordt zelf samengesteld door de cursisten. Midden in de natuur schilderen de cursisten landschappen na. De cursus wordt op diverse locaties gehouden en kan ook bij u thuis. 

Lees meer over Edith Snoek en haar werk en informatie/contact op haar website > http://www.edithsnoek.nl

 

Fietsroute langs Oude Rijn en Meije

Lengte 43.12 KM
 
Thema Historisch, Landelijk, Lekker
 
Kcal 902
 
Fiets 3 Uur 0 Min
E-bike 2 Uur 24 Min

Woerden, Haarzuilens, Breukelen, Woerdense Verlaat

Woerden is al ontstaan in de Romeinse tijd. Er zijn een aantal Romeinse schepen gevonden. Op een replica daarvan kun je een rondvaart maken. In de 12e eeuw werd Woerden door de bisschop van Utrecht versterkt met grachten en wallen, als verdediging tegen de graaf van Holland die zijn grondgebied graag wilde uitbreiden. In de 14e eeuw kreeg Woerden stadsrechten. In de 15e eeuw begon de bouw van kasteel Woerden, in de 16e eeuw werd het stadhuis gebouwd en in de 18e eeuw stellingmolen De Windhond. Al deze gebouwen zijn er nog steeds. Hoe mooi kasteel Woerden ook mag zijn, kasteel de Haar in Haarzuilens is nog net een tikkeltje imposanter. Hoewel het uiterlijk doet denken aan de Middeleeuwen is hier sprake van een kasteel dat gebouwd is door de bekende architect Pierre Cuypers in de 19e eeuw. Er was al een kasteel De Haar waarvan het oudste deel stamde uit de 14e eeuw, maar door aanvallen en verwoesting, de tornado van 1674 en helaas ook door verwaarlozing kwam dat tot verval. Cuypers liet alles afbreken op de kerk na, en bouwde het nieuwe kasteel twee kilometer verderop. In opdracht van Etienne van Zuylen van Nyevelt van de Haar en zijn vrouw Helene de Rothschild werd er een prachtig kasteel neergezet, voorzien van de modernste technische snufjes als elektrisch licht en centrale verwarming. De wijk Brooklyn in New York is vernoemd naar Breukelen. Langs de Vecht (niet opgenomen in deze route) staan prachtige buitenplaatsen, waaronder Boom en Bosch, het huidige gemeentehuis. Het was vroeger eigendom van de zoon van Michiel de Ruyter. Woerdense Verlaat is een klein dorpje met een kerk, een school en een cafe. Even buiten het dorp staat de Westveense molen. Ook is het dorpje bekend bij wandelaars door het Marskramerspad, onderdeel van de Europese Wandelroute E11.

Lees meer over andere afstapplaatsen, em de fietsroute > https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-langs-oude-rijn-en-meije/

Adopteer een koe!

PAdopteer een koe is een programma van stichting koevoet. Door het adopteren van een koe komen boeren en burgers in contact met elkaar. De boerderijen die bij Adopteer een koe zijn aangesloten hebben een duurzame bedrijfsvoering en staan open voor burgers op hun erf. Zij vertellen graag over hun bedrijf, hun dieren en hun prodcuten. Het boeren bedrijf waar de Grote Sniep onder gevestigd is , is ook zo'n boerderij. Daar kun je dus ook een koe adopteren! Voor burgers betekent dit vaak het ontdekken van hoe leuk en leerzaam een boerderij kan zijn en hoe waardevol het kan zijn om kinderen in aanraking met dieren te brengen. Zo leren zij ook waar vlees en zuivel vandaan komt!

 

Door een koe te adopteren draag je bij aan het dierwelzijn en krijg je meer begrip voor wat er in de veehouderij allemaal komt kijken. U betaald slechts €50 per jaar en je kunt je koe komen bezoeken op de open dag van de boerderij!.

 .

 .

 

Geef u snel op want VOL=VOL

 

Om u op te geven kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bedieningsmedewerker gezocht!

Wij zijn per direct opzoek naar een bedieningsmedewerker. Wil jij werken in een van de mooiste polders van Nederland en bij jij flexibel, stressbestendig en zelfstandig? Dan is dit misschien wel wat voor jou!

Als bedieningsmedewerker van de Grote Sniep mag je onze enthousiaste gasten bedienen tijdens lunch, diner of partijen. Ook sta je achter de bar koffie te maken, drankjes klaar te zetten en reken je af met de gasten. Ook ben je bereid de af te wassen ( geen zorgen, niet met de hand. We hebben een hele snelle vaatwasser) Met deze functie leer je hoe je om moet gaan met de gasten en heb je de ultieme beleving in het prachtige natuurgebied.

Ben je geïnteresseerd in deze functie bij de Grote Sniep? Stuur dan je motivatie met je CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

De Grote Sniep in RTV Utrecht's 'mijn mooiste plek'

donderdag 10 maart werd op RTV Utrecht het programma 'mijn mooiste plek' uitgezonden. In dit programma nemen kijkers van RTV Utrecht presentratrice Evelien de Bruijn mee naar hun mooiste plek. In deze aflevering nam een van onze vaste gasten, Heleen Oudijk, haar mee naar de polder Groot Wilnis-Vinkeveen en naar ons restaurant.

Heeft u de aflevering gemist? U kunt deze hier terug kijken, of op de link hier onder klikken:

http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/mijn-mooiste-plek/20160310-0702/8091591

het stukje over de grote sniep en de polder begint op 7.25 min!

 

 

Paviljoentoren De Grote Sniep heeft via Stichting Scholingsproject Bali twee kindjes financieel “gesponsord”.
Een medewerker van De Grote Sniep zet zich met ziel en zaligheid in voor deze stichting en gaat regelmatig in Bali de kinderen bezoeken.


De financiële bijdrage wordt volledig ingezet voor deugdelijk onderwijs voor deze kinderen.
Het gaat hierbij om Raden Ayu Putu Revayanti ​en Kadek Agus Putrawan. Zij wonen in Pancasari en dat is in het midden van Bali. Het kan hier erg koud zijn omdat het erg hoog op een berg ligt. Het is dichtbij het Bratan meer. De meeste mensen werken hier op de aardbeienvelden, en daar verdienen ze dan als ze een goede dag hebben anderhalve euro mee.
De financiële hulp is hier erg hard nodig.

Paviljoentoren De Grote Sniep draagt Stichting Scholingsproject Bali een warm hart toe. Het genieten van goed onderwijs voor de kinderen van Bali draagt bij aan de zelfredzaamheid van de bevolking en de duurzaamheid van dit eiland.

 

Wat is er leuker en mooier dan het maken van een fotoshoot in de vrije natuur met een oneindig uitzicht?

Een fotoshoot bij de Grote Sniep heeft het allemaal, én meer, namelijk een toren!

Informeer naar de mogelijkheden.

Bijgaand zie je een fotoshoot die onlangs heeft plaatsgevonden, prachtige beelden!

 

Enthousiaste bezoekers maken foto's van De Grote Sniep.

Deze willen we graag met u delen. Geniet van de mooie plaatjes!

De high tea is een belevenis op zich!

Er wordt gestart met een glas feestelijke koele prosecco.

Daarna wordt er een etagère geserveerd met daarop:

scones met clotted cream en jam
muffins
bagels 
scrambled eggs en
sandwiches.

Hierbij wordt uiteraard verschillende soorten thee geserveerd.
Je kunt heerlijk op eigen tempo genieten van deze lekkernijen.

De volgende ronde is een eigengemaakte hangop met fruit, heerlijk fris.

Als er dan nog plaats is serveren wij desgewenst een kopje koffie met een schaaltje chocolade.

Je gaat ongetwijfeld met een voldaan en relaxed gevoel huiswaarts.

Kom ook genieten van onze high tea. Vooraf reserveren is gewenst.

 

De Grote Sniep krijgt een toren

Op 17 juni is het begin gemaakt voor de toren van De Grote Sniep. Allereerst werden de staanders van de toren geplaatst, terwijl aan de grond het bordes in elkaar werd gezet. Daarna werd het bordes omhoog gehesen. Nu nog een dak erop en de Grote Sniep heeft een toren!