In De Grote Sniep ontmoeten mensen elkaar en genieten van natuurlijke producten en van de natuur. De Grote Sniep/ De Toren kenmerkt zich door weloverwogen en goed doorvoelde ‘natuur-rijke’ keuzes. Hierdoor beleeft de bezoeker dat alles klopt en het als vanzelfsprekend en ‘natuurlijk’ aanvoelt. Lees hier meer over de prachtige omgeving, wandel- en fietsroutes en andere recreatiemogelijkheden rondom het paviljoen.

 

  

 

 

 


De Grote Sniep stelt zich voor.

Het Paviljoen De Grote Sniep, De Toren 

De Grote Sniep of De Toren is een restaurant/ ontmoetingsplek geboren uit de voorliefde van de eigenaren en oprichters voor eerlijke biologische voeding die bereid wordt met respect en met aandacht voor de natuur.

Het streven is om als ‘natuur-rijke’ ontmoetingsplek mensen elkaar te laten ontmoeten en de natuur te laten beleven. In De Grote Sniep ontmoeten mensen elkaar en genieten van natuurlijke producten en van de natuur. Voor het eten worden biologische en lokale producten gebruikt. De Grote Sniep of De Toren kenmerkt zich door weloverwogen en goed doorvoelde ‘natuur-rijke’ keuzes. Hierdoor beleeft de bezoeker dat alles klopt en het als vanzelfsprekend en ‘natuurlijk’ aanvoelt.

Neem de locatie - het paviljoen bevindt zich in het nieuwe natuurgebied De Grote Sniep. Een sniep is een puntig toelopende strook grond die ontstaat na de verdeling van de landbouwgrond in mooie rechte bruikbare stroken. Deze strook is ‘over’ en heeft min of meer de vorm van een driehoek. De eigenaren hebben deze locatie zorgvuldig uitgezocht en met even veel zorgvuldigheid de naam De Grote Sniep uitgekozen. De ligging op een sniep - middenin een adembenemend natuurgebied enerzijds en tussen onze koeien op de omringende landbouwgronden anderzijds - laat ons letterlijk beleven hoe dicht wij bij onze voeding en bij de natuur zijn. De naam is dan ook voortreffelijk gekozen en staat voor zowel de verbinding met de natuur als met het voedsel wat Paviljoen De Grote Sniep zo heerlijk verzorgt en met aandacht bereidt.

Joost, eigenaar en initiatiefnemer
Ik ben Joost Samsom, 55 jaar en geboren en opgegroeid op de boerderij. Vinkeveen was mijn eerste woonplaats en later werd dat Gagelweg 1 in Wilnis. Hier woon en werk ik nu met mijn vrouw Liesbeth, zonen Simon en Robert-Jan en dochters Roos-Anne en Marlies. 
Hoewel ik altijd al graag op de boerderij meehielp, heb ik eerst een opleiding voor timmerman gedaan en enkele jaren in de bouw gewerkt om daarna als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan. In 1986 ben ik samen met mijn ouders gaan werken op de boerderij. Sinds 1991 zet ik samen met Liesbeth het bedrijf voort. In 2001 zijn wij omgeschakeld naar een biologische bedrijfsvoering.
Melkkoeien vind ik de mooiste dieren die er zijn en ik beschouw het als een voorrecht om te kunnen werken in deze mooie omgeving. Ik houd mij ook graag bezig met techniek en ontwikkeling. Dit kan ik volop toepassen op en rond de boerderij en het paviljoen. Ook ten behoeve van natuur, milieu en landschap heb ik meerdere projecten opgepakt. Om mijn passie en voorliefde te kunnen delen met anderen, kwam het idee van een paviljoen met uitkijktoren tot stand. Zo kunnen bezoekers meegenieten en letterlijk en figuurlijk proeven van deze bijzondere plek in Het Groene Hart.

Liesbeth, eigenaresse, initiatiefneemster, gastvrouw
Mijn naam is Liesbeth Samsom en ik ben getrouwd met Joost. We hebben samen 4 prachtige kinderen. Ik ben geboren, getogen en getrouwd in Kockengen. In 1989 ben ik naar de boerderij verhuisd om daar samen met Joost en zijn ouders de boerderij te gaan runnen. Vanaf 1991 houden wij samen boerderij ’t Spant draaiende.
Mijn passie is het zorgen voor de medemens. Dit vertaal ik door o.a. te helpen in het hospice in Wilnis. Ons huismotto is ‘kom maar langs, de deur staat altijd open en als je wilt, schuif maar aan’.
Het werken bij De Grote Sniep is een uitbreiding van ons biologisch melkveebedrijf en sluit voor mij aan bij mijn passie zorgen voor mensen. Onze zoon Simon werkt nu ook mee op de boerderij en zo kwam er voor mij ook daadwerkelijk ruimte voor een nieuwe uitdaging. Ik ben dankbaar dat ik gasten de ervaring van het biologische eten gecombineerd met het optimaal beleven van de natuur, mag aanbieden.

Lees meer 

Natuurgebied en biologisch melkveebedrijf Samsom ’t Spant en De Grote Sniep

Bij De Grote Sniep staat het beleven van het landschap en de natuur centraal. Het natuurgebied – dat circa 16 hectare beslaat - is in 2014 ingericht en maakt deel uit van het biologische melkveebedrijf van de familie Samsom en is gevestigd aan de Gagelweg 1 in Wilnis. Op deze boerderij wordt agrarisch natuurbeheer toegepast. Zo zijn er op het terrein natuurvriendelijke oevers, veenhekken, een eco-sluis en visvriendelijke duikers.

Het bedrijf heeft 110 melkkoeien en 80 stuks jongvee (kalveren en pinken) die zomers lekker de wei in gaan. Naast de koeien zijn er kippen, poezen en een hond aanwezig. De koeien van dit bedrijf kunnen geadopteerd worden www.adopteereenkoe.nl.
Via het project ‘Boerderij in de kijker’ worden er schoolklassen ontvangen om het leven op de boerderij te leren kennen en te zien waar melk natuurlijk gemaakt wordt.

Het natuurgebied en het paviljoen is door en vanuit een gezamenlijke passie tot stand gekomen. 
Joost, Liesbeth en Jolanda zijn dankbaar voor de inzet en de betrokkenheid van alle teamleden. Zij danken Peter Lauffer - vanwege zijn onvoorwaardelijke en belangeloze inzet - in het bijzonder. De eigenaren en initiatiefnemers en overige medewerkers stellen zich aan je voor: 

CONTACTGEGEVENSlisdodde
PAVILJOEN TOREN DE GROTE SNIEP
veenkade 1
3648 AS WILNIS
T: 06 550 760 19

E: INFO@DEGROTESNIEP.NL

 

POSTADRES

gagelweg 1
3648 Av WILNIS

KvK: 63307413 De Grote Sniep V.O.F.

Rek nr: NL96 ABNA 0494484365

 

PARKEREN

De grote Sniep is bereikbaar per fiets of te voet. Kom je met de auto, dan kun je bij voorkeur parkeren op het recreatie terrein “de Geer” aan de portengens zuwe nabij het gemaal Dooiersluis. Het is vlakbij het begin van de veenkade en ca. 800m. wandelen tot het paviljoen. Bij Portengen is geen parkeergelegenheid. Voor minder validen kan op verzoek dichterbij geparkeerd worden. Hiervoor kun je contact op nemen met de beheerder.
 

 

Aanmelden Event

 

Evenement

Heb je een leuk evenement die je met onze bezoekers wil delen.
Stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..