Beleven

De Grote Sniep en haar omgeving heeft veel te bieden. Bij de Grote Sniep kan je genieten van een heerlijke lunch, of onze uitkijktoren op om de omgeving vanaf 9 meter hoogte te bekijken. Hier zie je de hoge gebouwen van Amsterdam aan de ene kant en de hoge gebouwen van Utrecht aan de andere kant. Vanaf hier kan je ook de vele weidevogels en hazen spotten in het natuurgebied of natuurlijk gewoon lekker van het uitzicht genieten. 

Maar ook de omgeving van de Grote Sniep heeft veel te bieden. Zo zijn er voldoende wandel- en fietsroutes en veel leuke manieren om uw tijd hier te benutten, deze vind je hier onder! 

Reserveer je tafel!

Laat dit veld blanco

Omgeving De Ronde Venen

Het gebied De Ronde Venen is ontstaan door de turfwinning en inpoldering. Rond het gebied liggen de rivieren de Kromme Mijdrecht, de Amstel, de Waver, de Winkel, de Angstel en de AaDeze wateren samen maken een bijna gesloten, ronde vorm. Het gebied binnen deze cirkel werd ingepolderd en is gevormd tot een groen veenweidegebied. Hier wordt je omringd door de grutto’s, kieviten, hazen en sloten. Het gebied wordt nog altijd onderhouden door de lokale boeren.  Kijk voor meer informatie ook op www.deutrechtsevenen.nl

De Grote Sniep is een natuurgebied in het gebied Groot Wilnis-Vinkeveen. Dit gebied wordt ontwikkeld en onderhouden door de lokale boeren waarbij er gekeken wordt naar duurzamere watersystemen, minder bodemdaling, een vitale landbouw en weidse recreatie. Samen met de boeren worden de unieke landschapswaarden van het veenweidegebied behouden. Kijk voor meer informatie op www.grootwilnis-vinkeveen.nl  

Ontdek deze mooie omgeving met onderstaande fiets- of wandelroutes!
  

Vogels kijken

Kijk niet gek op als je al wandelend in de polder een kievitsmannetje in het korte gras zijn diverse nesten ziet bouwen. Het vrouwtje heeft dan de keuze in welk nestje ze haar eerste ei gaat leggen. De tureluur – een vogel uit de familie van strandlopers en snippen – bevindt zich vaak in de buurt van de kievit.

Grutto’s  komen na hun overwinterperiode vanuit Afrika naar Nederland en huisvesten zich in het gebied langs de ter Aase Zuwe. Na een periode van uitrusten, verspreiden ze zich verder over de overige polders in het gebied De Ronde Venen. Een deel van hun trekt door naar IJsland – de IJslandse Grutto’s.

Ook scholeksters, slobeenden en kuifeenden broeden graag in onze omgeving. De slobeenden ‘verstoppen’ hun nesten door ze midden op een weiland te bouwen. Zij zijn vaak op veengrond te vinden. De kuifeend doet dat door zijn nest juist aan de waterkant te bouwen.

Een andere poldervogel is de Zwarte Stern – ook wel de Blauwe Jantjes genoemd. Zij bouwen hun eenvoudige nestjes op vlotten die door boeren worden neergelegd.

Ook spreeuwen, witte kwikstaarten, huismussen, boerenzwaluwen en kerkuilen vinden het goed toeven in het prachtige natuurgebied van De Ronde Venen.  Als de winter nadert verdwijnen de meeste vogels weer naar warmere oorden.  Niet getreurd want er komen weer nieuwe bezoekers aangevlogen:

De smient is zo een wintergast. Maar ook de kolgans komt ons graag in de winter bezoeken. Naar schatting bevinden zich vele duizenden kolganzen in de wintermaanden in De Ronde Venen. Dit leidt inmiddels tot overlast op de weilanden.

Fotograferen 

Fotograferen is een speciale manier om van kleine dingen in de natuur te genieten. Door met de fotocamera de natuur echt te zien en deze vast te leggen, ontstaat er een bijzondere interactie tussen jou en de natuur. Het polderlandschap, de plassen, de prachtige natuur, de vogels, bloemen en planten ‘vragen’ om gezien te worden.

Is fotograferen jouw hobby, passie? Laat je dan inspireren door deze prachtige omgeving. Bij ‘De Grote Sniep’ is een uitkijktoren geplaatst met als doel te genieten van het prachtige uitzicht. Foto’s maken vanaf deze uitkijktoren is natuurlijk ook toegestaan.

Het biologisch melkveebedrijf waar het paviljoen onderdeel van is, laat de koeien zoveel als mogelijk buiten lopen. Zo een weidende groep koeien siert het landschap en is ook altijd leuk om te fotograferen.

Fietsroutes

De Ronde Venenroute

- 41 km -

Maak kennis met de overblijfselen van de (water)rijke historie van deze streek. 

Lange afstand waterlinie route

- 92 km -

Fiets lekker langs de Oude Hollandse Waterlinie en rust lekker uit bij de Grote Sniep

Veenkade route

- 33,3 km -

Een wat kortere maar mooie route langs rustige en mooie wegen.

Bovenlande route

- 38,4 km -

Deze prachtige route start je vanuit Wilnis en eindigt op hetzelfde punt.

De Strooppot rivierenroute

- 60 km -

Fiets langs de verscheidene rivieren en door mooie natuurgebieden.

Mijdrecht via Veenkade

- 43,4 km -

Een mooie route die je langs de mooie plekken van Wilnis, Mijdrecht, Noorden en Kamerik laat fietsen.

Smikkelen en smullen in de vechtstreek

- 58 km -

Ga lekker happen & trappen en geniet van de verschillende mooie plekken met heerlijk eten!

De Ronde Venen route

- 40 km -

Met deze route zie je de hele ronde venen in een mooie fietstocht.

Wist je dat...

… De Grote Sniep het hele jaar door prachtig is om te bezoeken? Elk seizoen brengt nieuwe schoonheid met zich mee. Wandelen en fietsen is zo het hele jaar door mooi!

In het najaar en de winter zijn wij enkel zaterdag en zondag geopend.

 

Wandelroutes

Oude spoorbaan route

- 16,2 km -

Ontdek de oude spoorbaan van de Ronde venen en kom op nieuwe plekjes!

Uitweg van Portengen

- 7,6 km -

Wandel over mooie wandelpaden en ontdek wat Kockengen te bieden heeft.

Rondje vanuit Wilnis

- 9,1 km -

Een simpele maar mooie route. Bekijk het uitzicht vanaf onze toren of de Dooijersluis.

Geerroute

- 9,5 km -

Een mooie route die je lijdt langs het water en de weilanden. Je blijft maar rondkijken!

Wandelen door de middeleeuwen

- 16,2 km -

Deze route draagt de sporen van de middeleeuwen en ervaar je ondertussen de rust van het landschap.

Ruige polder route

- 8,8 km -

Door het lopen over het platteland kan je misschien net jouw huis nog zien staan. 

Floris V pad, etappe 4

- 20,6 km -

Wandelen door het veenweidegebied en over de grassige kaden in het Groene Hart.

Marskramerpad, etappe 16

- 17,2 km -

Een mooie afwisseling tussen planten, grazende koeien en vele weidevogels ervaar je tijdens het wandelen van deze route.

Info

De grote Sniep is bereikbaar per fiets of te voet. Kom je met de auto, dan kun je bij voorkeur parkeren op het recreatie terrein “de Geer” aan de portengens zuwe nabij het gemaal Dooiersluis. Het is vlakbij het begin van de veenkade en ca. 800m wandelen tot het paviljoen.

Adres

VEENKADE 1
3648 AS WILNIS
T: 06 550 760 19
E: INFO@DEGROTESNIEP.NL

Contact

Laat dit veld blanco