Over ons

Over ons

Paviljoen Toren de Grote Sniep is de juiste plek voor natuurliefhebbers of mensen die gewoon even tot rust willen komen onder het genot van een kopje koffie. Op onze toren kun je genieten van het prachtige 360˚ uitzicht en in het paviljoen of op het terras kan je weer helemaal opladen met een heerlijke lunch of onze huisgemaakte appeltaart. Het natuurgebied waar de Grote Sniep zich in bevindt, ook genaamd de Grote Sniep, bloeit van het leven. Spot de weidevogels of de nieuwsgierige hazen. In de omgeving zijn ook talloze fiets- en wandelroutes.

Reserveer je tafel!

Laat dit veld blanco

Hoe het allemaal begon...

Wij, Joost, Liesbeth en zoon Simon Samsom doen al jaren aan natuurbeheer. Dit is naast het voeren van een biologische boerderij met ca 120 koeien en 60 stuks jongvee, een mooie aanvulling. In 2011 echter werd ons verteld dat de vergoeding die we kregen voor het beheer van natuur, bevroren zou worden. Geen paniek, Joost heeft een 2e verdienmodel: het bouwen van een paviljoen met een toren zodat iedereen kan genieten van het mooie uitzicht onder genot van een kopje thee of koffie met huisgemaakte taart.

De provincie was na kort aarzelen overstag. Hoe mooi dat een boer zoiets opzet wat eigenlijk heel goed past in een gebied waar niets aan toerisme/ horeca is. De gemeente De Ronde Venen was minder enthousiast. Zij wilden in eerste instantie niet meewerken, maar uiteindelijk hebben we toch na 4 jaar de benodigde vergunningen gekregen. En sinds dien draait de Sniep volop. Wij zijn erg trots op ons paviljoen en blij dat we zoveel mensen mogen ontmoeten en blij maken met hetgeen we neer hebben gezet.

1998

Natuurbeheer

Biologische boerderij Samsom Wilnis start met het werken aan natuurbeheer. 

1998

2011

Vergoeding bevroren

In 2011 werd ons verteld dat de vergoeding die wij kregen voor het beheer van natuur, bevroren zou worden.

2011

2011

Idee

Joost Samsom komt met een goede oplossing, een 2e verdienmodel: het bouwen van een paviljoen met een toren zodat iedereen kan genieten van het uitzicht onder genot van een kopje koffie met huisgemaakte taart. 

2011

2015

De Sniep bestaat

De provincie was na kort aarzelen overstag, terwijl de gemeente De Ronde Venen het minder zag zitten. Uiteindelijk hebben wij na 4 jaar toch de vergunning mogen krijgen en kon de Grote Sniep gebouwd worden. 

2015

2021

Hier zijn we nu

Inmiddels bestaat de Grote Sniep al 6 jaar en zijn wij trots op ons paviljoen en blij dat wij iedere dag zoveel mensen ogen ontmoeten en blij maken. 

2021

Boerderij Samsom 't Spant

Paviljoen Toren De Grote Sniep is onderdeel van biologische boerderij Samsom Wilnis.

De boerderij staat aan de Gagelweg en wordt gerund door Joost, Liesbeth en Simon Samsom. Er worden ca. 110 melkkoeien en ca. 75 stuks kalveren en pinken gehouden. Boerderij Samsom Wilnis is sinds 2003 gecertificeerd biologisch. Al sinds 1998 doet de familie aan agrarisch natuurbeheer zoals weidevogelbescherming en slootkant beheer. Ook heeft het bedrijf een eigen, zelf ingericht natuurgebied van 16 hectare. Dit natuurgebied heeft de naam De Grote Sniep en in 2015 is daar ook het paviljoen met uitkijktoren gebouwd. Zo kunnen recreanten maximaal genieten van deze mooie omgeving waar natuur en landbouw heel goed samengaan.

Op de boerderij worden de koeien sinds 2021 gemolken d.m.v. een mobiele melkrobot die in de zomermaanden buiten staat, zodat de koeien maximale weidegang krijgen, ook wanneer ze in het weiland tegenover de boerderij lopen. Van de benodigde elektriciteit wordt de helft door zonnepanelen op het dak opgewekt. In de nabije toekomst wil het bedrijf volledig energieneutraal te worden.

Het doel van de familie Samsom is het produceren van gezonde, lekkere melk op innovatieve wijze, met aandacht voor natuur, milieu en klimaat in een landschap waar iedereen van mee mag genieten.

Info

De grote Sniep is bereikbaar per fiets of te voet. Kom je met de auto, dan kun je bij voorkeur parkeren op het recreatie terrein “de Geer” aan de portengens zuwe nabij het gemaal Dooiersluis. Het is vlakbij het begin van de veenkade en ca. 800m wandelen tot het paviljoen.

Adres

VEENKADE 1
3648 AS WILNIS
T: 06 550 760 19
E: INFO@DEGROTESNIEP.NL

Contact

Laat dit veld blanco